Foto: LETA
Nākamgad pašreizējā valdība kritīs, un koalīcijā iekļausies Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas nāks vai nu Zatlera Reformu partijas (ZRP), vai Nacionālās apvienības (NA) vietā.

Savukārt "Saskaņas centra" (SC) plānos neietilpst iekļaušanās valdības darbā, teica SC Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins.

"Latvijā būs cita valdība, bet intriga paliek, kuru esošo politisko spēku nomainīs ZZS. Vai nu tā būs Zatlera Reformu partija, kas ir vājākais posms koalīcijā, vai arī Nacionālā apvienība, kas ir spiesta uzvesties mērenāk, nekā gribētu, un pakļauties premjeram," vērtēja deputāts un norādīja, ka esošās koalīcijas saļodzīšanās prognozējama līdz ar budžeta grozījumu veikšanu, no kuriem izvairīties noteikti nevarēšot.

Viņš atzina, ka valdības maiņa ir iespējama, jo starp atsevišķiem ZRP un "Vienotības" līderiem esot pietiekami lielas antipātijas, savukārt NA, esot ierobežotāka, spiesta samierināties ar radikālāku priekšlikumu atlikšanu, kas ilgākā termiņā radīs neapmierinātību, jo viņiem "nebūs, ko pateikt vēlētājiem", pastāstīja deputāts.

Savukārt SC parādīšanās valdībā neesot jāgaida, jo "mēs nemaz tam vairs negatavojamies. Mūsu vēlētāji mums tur nemaz neļautu iet, jo viņi šogad ir tikuši ciniski pazemoti", sacīja Agešins.

Jau vēstīts, ka pēc 11.Saeimas vēlēšanām vairākas nedēļas ilgās un sarežģītās sarunās koalīciju izveidoja 56 deputāti no "Vienotības", ZRP un Nacionālās apvienības kopā ar sešu no ZRP atšķēlušos deputātu grupu. Pirms tam ZRP uzstāja uz to, ka koalīcijā būtu jāiesaista arī SC, kas vēlēšanās ieguva lielāko vēlētāju atbalstu, tomēr SC palika opozīcijā. SC uzsvēra, ka tā ir ņirgāšanās par viņu vēlētājiem, kuri viņiem devuši lielāko atbalstu.

Saeimā koalīciju ar 56 balsīm veido "Vienotība" ar 20 deputātiem, ZRP – ar 16, NA – 14, sešu neatkarīgo deputātu grupa, bet opozīciju – ar SC ar 31 deputātu un ZZS ar 13.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!