Foto: LETA

Nopietnu konkurentu partijai "Saskaņas centrs" (SC) nav un diez vai tādi parādīsies nākamajās vēlēšanās, apgalvo Saeimas SC frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins.

To, pēc Agešina domām, var izskaidrot ar faktu, ka apmēram 25% no SC vēlētājiem esot latvieši. Šis SC atbalstītāju skaits neesot mainījies arī pēc referenduma par krievu valodas statusu Latvijā, ko apliecinot socioloģiskie pētījumi.

Agešins norāda, ka Latvijā nav otras sociāldemokrātiskas partijas, kas varētu konkurēt ar SC. Kreisi noskaņotajiem vēlētājiem neesot izvēles, bet nevarot izslēgt, ka līdz nākamajām vēlēšanām SC vēlētājiem varētu parādīties kāda alternatīva "vai nu sociāldemokrātu, vai krievu virzienā".

Ja parādīsies, tas, pēc Agešina domām, būs ļoti labi, jo konkurence ir progresa virzītāja - katra partija, biedrība, tāpat kā uzņēmums, attīstās, ja ir konkurence. Tas neļaušot SC snaust vai saldi čučēt, bet likšot aktīvāk sadarboties ar saviem vēlētājiem un čaklāk strādāt gan parlamentā, gan pašvaldībās. Tas likšot SC deputātu kandidātiem sevi aktīvāk parādīt un apliecināt darbos. "Pašlaik SC konkurentu nav, bet, ja parādīsies, būsim par to priecīgi," apgalvo Agešins.

Jautāts, vai, gatavojoties nākamajām Rīgas domes un Saeimas vēlēšanām, varētu notikt izmaiņas SC līderu sastāvā, Agešins apgalvo, ka pašlaik šo jautājumu SC izskatīšanai neviens nevirza, par to baumo tikai SC oponenti. "Jautājuma par līderu maiņu mūsu apvienības darba kārtībā patlaban nav," uzsver Agešins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!