Partija "Jaunais laiks" (JL) no sestdienas līdz 29.augustam Latvijas lielākajās pilsētās organizēs JL atbalstītāju gājienus, kuros aģitēs 20.septembra referendumā balsot par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā (ES).
JL birojā pastāstīja, ka gājieni norisināsies pilsētās, kurās darbojas partijas nodaļas, Liepājā, Ogrē, Jelgavā - sestdien, Jūrmalā, Cēsīs, Daugavpilī, Bauskā - svētdien, Tukumā - 29.augustā. Rēzeknē gājiens notiks jau piektdienas vakarā.

Gājienus partija organizēs sadarbībā ar Eiropas Tautas partiju - Eiropas Demokrātu grupu (ETP-ED), un to galvenais mērķis ir paust JL nostāju par Latvijas iestāšanos ES, kā arī atraktīvā veidā popularizēt ES, JL un ETP-ED.

Gājienu dalībnieki, ģērbti krekliņos ar JL un ETP-ED simboliku, no vairākiem pilsētas punktiem dosies uz centru, ceļā sataptajiem pretimnācējiem atgādinot par 20.septembrī gaidāmo tautas nobalsošanu un mudinot izdarīt izvēli par labu Latvijas dalībai ES. Gājienu laikā izplatīs informatīvos materiālus un suvenīrus ar JL un ETP-ED simboliku.

Katrs gājiens noslēgsies ar nodaļas vai atbalsta grupas sanāksmi, kurā apspriedīs un pieņems rezolūciju par reģiona un pilsētas iespējām pēc Latvijas iestāšanās ES,un formulēs galvenos uzdevumus reģiona un pilsētas tālākai sekmīgai attīstībai ES ietvaros (ES fondu piesaiste, iespējamie projekta finansējuma saņemšanai).

Savukārt 30.augustā JL biedru un atbalstītāju gājiens norisināsies Rīgā, noslēdzoties Kongresu namā, kur prezentēs Latvijas pilsētu un reģionu attīstības stratēģijas vadlīnijas pēc iestāšanās ES un pieņems JL rezolūciju "Par Latvijas stratēģiskās attīstības vadlīnijām pēc iestāšanās ES".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!