Foto: PantherMedia/Scanpix
Aglonas novada domē, apstiprinot autoveikala kursēšanas grafiku un maršrutu, izcēlušās diskusijas par to, vai tam vajadzētu pieturēt pie pašvaldības sociālās aprūpes centra (SAC), jo tādējādi pansionāta iemītniekiem tiek piegādāts alkohols.

Diskusijas domē raisījušās, izskatot SIA "Milkans" iesniegumu ar lūgumu apstiprināt izbraukuma tirdzniecības maršrutu saistībā ar pārtikas un nepārtikas produktu, kā arī akcizēto preču - alkohola un tabakas - tirdzniecību attiecīgajā maršrutā. Maršruta saskaņošana uzņēmumam nepieciešama, lai saņemtu speciālo atļauju no Valsts ieņēmumu dienesta alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu tirdzniecībai konkrētajā maršrutā.

Domes publiskotā informācija liecina, ka uzņēmuma autoveikals novadā kursē divos maršrutos trešdienās un sestdienās. Tā maršrutā nav iekļautas pieturas pie izglītības iestādēm, taču ir pietura "Salenieki", kas atrodas tiešā pašvaldības SAC "Aglona" tuvumā.

Lemjot par maršruta saskaņošanu, vairāki deputāti pauduši, ka ar alkohola piegādi līdz pansionātam tiek "atbalstīti alkoholiķi". Turklāt SAC vadība cīnās pret alkohola lietošanu centra telpās, tai ir grūti savaldīt iereibušus klientus, bet dome ar savu lēmumu atbalstīs alkohola lietošanu. Domes pārstāvji aicināja "pārtraukt balagānu" un tiem klientiem, kuri autoveikalā pērk, piemēram, konfektes, nodrošināt pašvaldības transportu līdz tuvējam veikalam.

Taču balsojuma rezultātā maršruts tomēr tika saskaņots. Lēmuma atbalstītāji skaidroja, ka cita uzņēmuma autoveikala maršruts jau ir saskaņots, un alkohola tirdzniecība ir atļauta. Taču dome plānojot vērsties pie autoveikalu īpašniekiem, lai pārrunātu iespēju atteikties no alkoholisko dzērienu tirdzniecības.

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmums "Milkans" reģistrēts Preiļos un pieder Ludmilai Baranovai. Tā darbība saistīta ar mazumtirdzniecību. Uzņēmuma apgrozījums 2017. gadā bijis 15 338 eiro, bet zaudējumi sasnieguši 3965 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!