Patlaban Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā ieradušies vairāk nekā 400 svētceļnieki, pastāstīja Aglonas Bazilikas Informācijas centra vadītāja Rūta Giluče.

Viņa norāda, ka līdz sestdienas rītam ieradušās 12 dalībnieku grupas no kopumā vairāk nekā 50 paredzētajām grupām. Plānots, ka šogad svētkos varētu piedalīties aptuveni tikpat daudz svētceļnieku cik pērn - 4500.

Līdz šim visgarāko attālumu līdz Aglonai mērojusi piecu svētceļnieku grupa no Tallinas, kas pieveikusi 550 kilometru garu attālumu. Tālākās grupas no Latvijas, kas ieradušās svētkos, bijušas no 285 kilometru attālās Valmieras. 260 kilometrus un 228 kilometrus mērojušas svētceļnieku grupas no Rīgas un Saldus.

Šodien Aglonā norisināsies Sv.Meinarda lielie svētki, kuru kulminācija notiks plkst.20 procesijā ar Fatimas Dievmātes statuju ap baziliku un plkst.24 pusnakts misē.

Pagaidām Aglonas svētkos nav novēroti nekādi starpgadījumi. "Vienīgi dažas svētceļnieku grupas, kas ieradās vakar, stipri samirka spēcīgā lietus dēļ," piebilst Giluče.

Jau ziņots, ka Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki Aglonā sākās 11.augustā ar slimniekiem veltītu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!