Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijai izcīnot bronzu Pasaules čempionātā hokejā, spēli zaudējušo ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons kopā ar sievu Donku, tērpies savas valsts krāsu kreklā pie vēstniecības sagaidīja un sveica Latvijas izlases fanu simtus. Dienas vēlāk izskanēja, ka arī citā Latvijai būtiskā notikumā – Latvijas prezidenta vēlēšanās – Robinsonu politisku mērķu panākšanai gan acīmredzami nesekmīgi iesaistīt vēlējies Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns. Aizvadītās nedēļas laikā Robinsons ticies ar ASV mācību gadu aizvadījušajiem studentiem, pacēlis varavīksnes karogu, atklājot Praida mēnesi, un gatavojas dalībai festivālā Lampa.

Neierasti aktīvā vēstnieka biogrāfijā skaidri norādīts, ka viņš ir karjeras diplomāts. Citiem vārdiem, velti gaidīt no Robinsona publisku viedokli par Latvijas iekšpolitikas norisēm, kādu, piemēram, reiz pauda viņa priekšgājēja Ketrīna Toda Beilija, sašūpojot politisko virtuvi, tā dēvēto "trekno gadu" izskaņā.

Tiesa, Latvijas stratēģiski svarīgo lomu šobrīd lielā mērā nosaka ģeogrāfiskā atrašanās relatīvi tuvu šī brīža karstākajam militārajam konfliktam pasaulē. Vēstnieks norāda, ka arī viņa darbu – starpvalstu attiecību veidošanu – būtiski ietekmē tieši Ukrainā notiekošais un nepieciešamība stiprināt NATO aliansi. Sarunā ar "Delfi" Robinsons skaidro savu un Savienoto Valstu skatījumu uz to, kā arī iezīmē citus būtiskākos pašreizējās un plānotās sadarbības aspektus, kā viņš uzsver, liekot pamatus nākamajiem 100 abu valstu sadarbības gadiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!