Foto: LETA

Iedzīvotājiem negaisa laikā nepieciešams atcerēties par elektrodrošības noteikumiem – ikvienam jābūt uzmanīgam elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā un, darbinot elektroierīces, jāievēro to drošas lietošanas noteikumi, aicina AS "Sadales tīkls".

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka ceturtdien, 17. maijā, sākot no dienvidaustrumiem, lielākajā daļā valsts teritorijas gaidāms pērkona negaiss un krasas vēja brāzmas ar ātrumu līdz 15 metriem sekundē.

Negaisa laikā ikvienam jāatceras, ka spēcīga vēja ietekmē elektrolīnijas vados var iegāzties koks vai ieķerties vēja nesti zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot apdraudējumu cilvēka dzīvībai. Savukārt zibens izlāde var trāpīt elektrolīnijas balstos, izraisot aizdegšanos un balsta bojājumu, atgādina uzņēmums.

Redzot šādu bīstamu situāciju, iedzīvotāji nedrīkst tuvoties notikuma vietai. Tā vietā nekavējoties jāinformē "Sadales tīkls", zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404, vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, zvanot – 112.

Uzņēmuma operatīvais personāls seko līdzi meteorologu prognozēm un situācijai elektrotīklā, nodrošinot gatavību nepieciešamības gadījumā novērst iespējamos elektrotīkla bojājumus un operatīvi atjaunot klientu elektroapgādi.

Gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji aicināti informēt uzņēmumu, zvanot uz diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404. Ja bojājums ir vidējā sprieguma elektrotīklā, un klienti ir norādījuši savu mobilo tālruni vai e-pastu operatīvās informācijas saņemšanai, par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku klienti tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību.

Gadījumos, ja tiks traucēta elektroapgāde, iedzīvotāji par reģistrēto elektrotīkla bojājumu un plānoto elektroenerģijas piegādes atjaunošanas laiku tiks informēti ar īsziņas vai e-pasta palīdzību. Līdz ar to klientam pašam vairs nav jāsazinās ar uzņēmumu, taču, ja informācija nav saņemta, klienti aicināti zvanīt uz jau minēto diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni.

Vienlaikus uzņēmums aicina klientus atjaunot savu kontaktinformāciju, jo tā ir iespēja operatīvi saņemt paziņojumus par viņu īpašumā vai uzņēmumā plānotajiem un neplānotajiem elektroenerģijas piegādes pārtraukumiem, elektroenerģijas skaitītāja maiņu vai tā atslēgšanu un pieslēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!