Foto: DELFI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un Valsts policija aicina atsaukties tos cilvēkus, kuri ir cietuši no finanšu piramīdas shēmas "MMM-2011" darbības, portālu "Delfi" informēja FKTK pārstāve Agnese Līcīte.

FKTK un policija aicina atsaukties tos, kuri zaudējuši naudu, iesaistoties "MMM-2011" finanšu piramīdas shēmā, jo atbildīgās iestādes, pamatojoties uz saņemto informāciju, izskatīs iespēju saukt pie atbildības vainīgās personas.

Cietušie iesniegumus var iesniegt jebkurā tuvākajā policijas iecirknī vai informēt policiju pa tālruņiem 67208336, 67208663 vai arī sniedzot informāciju Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (Kungu ielā 1, Rīgā, LV-1050; E-pasts: fktk@fktk.lv; Fakss: 67225755).

Jau vēstīts, ka eksperti iepriekš asi kritizējuši valsts iestāžu pasivitāti attiecībā par MMM izvērsto reklāmas kampaņu un aktivitātēm Latvijā.

Pagājušā gada nogalē FKTK rīcībā nonākusi informācija par nelicencētu ieguldījumu un noguldījumu pakalpojumu sniegšanu Latvijā, ko veic uzņēmums ar nosaukumu "MMM-2011", kura dibinātājs ir Sergejs Mavrodi. Viņš 2011.gada janvārī paziņoja par jaunas investīciju programmas dibināšanu, solot tās dalībniekiem ikmēneša ieņēmumus 20% līdz 30% apjomā.

Mavrodi 90.gados no Krievijas iedzīvotājiem izkrāpa miljardiem dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!