Foto: Pixabay

Zāļu valsts aģentūra (ZVA) aicina privātpersonas pašrocīgi neiegādāties zāles ziedošanai Ukrainas iedzīvotājiem, tai skaitā, nenodot zāles ziedojumos pašvaldībām vai labdarības organizācijām, portālu “Delfi” informēja ZVA pārstāve Tanita Tamme-Zvejniece.

Vairākas labdarības organizācijas, kuras organizē palīdzības nodošanu Ukrainai, vāc naudas ziedojumus, kas kalpos izdevumu segšanai zāļu nosūtīšanai no lieltirgotavām likumā noteiktajā kārtībā. Pastāv risks, ka gadījumā, ja zāles netiek pareizi uzglabātas un pārvadātas, piemēram, neatbilstošā temperatūrā, to lietošana var radīt ļoti nopietnu un dzīvībai bīstamu kaitējumu cilvēka veselībai, uzsvēra ZVA.

Iekšlietu ministrija norāda, ka Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamo zāļu piegādi Latvijas valsts veic centralizēti, sadarbojoties ar Ukrainas iestādēm, kas nosūta pieprasījumus, precizējot specifiskas vajadzības un zāļu apjomus. Tādā veidā iespējams sniegt palīdzību ātrā un drošā veidā un parūpēties, ka tā sasniedz cilvēkus, kam tā nepieciešama.

Līdz ar to zāļu iegādei paredzētos līdzekļus aicina novirzīt labdarības organizācijām, piemēram, "Ziedot.lv" vai doties uz www.ukraine-latvia.com, lai atrastu labāko un ērtāko veidu, kā palīdzēt, skaidroja ZVA.

Jau ziņots, ka valsts atbildīgās iestādes un nevalstiskās organizācijas (NVO) aicina Latvijas iedzīvotājus un uzņēmumus ziedot Ukrainai koordinēti, pamatā ar labdarības organizācijas "ziedot.lv" starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!