Foto: F64
Naktī uz 1. martu portālā "Latvija.lv" nebūs iespējams deklarēt savu dzīvesvietu, tāpēc Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) aicina deklarēšanos Rīgā neatlikt uz pēdējo brīdi.

Portāla "Latvija.lv" e-pakalpojumiem – "Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana" un "Iesniegums par dzīvesvietas reģistrēšanu ārvalstīs" – būs darbības pārtraukums no 29. februāra pulksten 23.30 līdz 1. marta pulksten 8.00.

Kā skaidro VRAA, e-pakalpojums "Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana" rīdziniekiem, ņemot vērā Nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes un atvieglojumu piemērošanas kārtību Rīgā, ir īpaši aktuāls līdz 1. martam. Tāpēc, ņemot vērā iepriekšminēto informāciju, iedzīvotājus, kuriem ir aktuāla šī deklarēšanās, aģentūra aicina neatlikt to uz pēdējo brīdi.

Lai deklarētos, izmantojot e-pakalpojumu "Dzīvesvietas deklarācijas iesniegšana", nepieciešams viens no portālā pieejamajiem autentifikācijas veidiem – e-Paraksts, eID vai kāda no septiņām populārākajām internetbankām.

Jau ziņots, ka Rīgā no šī gada īpašniekiem par mājokļiem bez deklarētiem iedzīvotājiem, nesakoptu zemi un patvaļīgas būvniecības objektiem pieaug NĪN, kā arī stājās spēkā jauni atvieglojumi tā samaksas kārtībā, paredz Rīgas domes saistošie noteikumi par NĪN Rīgā un grozījumi noteikumos par atvieglojumiem NĪN piešķiršanas kārtībā pilsētā.

Līdz šim Rīgā tika piemērota samazināta NĪN likme 0,2 – 0,6% apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!