Konservatīvā partija aicina Lielbritānijas karalieni Elizabeti II aizkavēties Rīgā, lai vakarā aplūkotu britu tūristus, kuru uzvedība Rīgas centrā, pēc Konservatīvās partijas domām, nedara godu kultūras tradīcijām bagātajai Lielbritānijai.
Ar šādu aicinājumu partija nolēma nākt klajā pēc tam, kad iepazinās ar karalienes komentāriem par Latviju. Elizabete II pieņemšanā Melgalvju namā trešdien uzsvērusi Latvijas un Lielbritānijas labās attiecības, kā arī paudusi cerību, ka britu viesi plašāk iepazīs Latvijas bagāto kultūras mantojumu, bet Latvijas iedzīvotāji vairāk uzzinās par mūsdienu Lielbritāniju.

Konservatīvā partija uzskata, ka "neskatoties uz skaistajiem karalienes vārdiem, vienīgais kultūras mantojums, ar kura iepazīšanu pilsētā sevi ir pieteikuši britu tūristi, ir Vecrīgas krogu trokšņainais apmeklējums".

"Kurš gan rīdzinieks, atrodoties vecpilsētā vakara stundās, nav saskrējies ar iedzērušu un baurojošu britu baru," saka Rīgas domes deputāts un Konservatīvās partijas ģenerālsekretārs Modris Lujāns.

Lujāns secina, ka "brīžiem pat grūti noticēt, ka šie cilvēki ir atbraukuši no kulturālās un tradīcijām bagātās Lielbritānijas, kurā ir tik dziļas konservatīvisma tradīcijas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!