Foto: LETA
Jauniešus, kuriem ir idejas valsts attīstībai un kuri nākotnē sevi redz valsts priekšgalā, aicina pieteikties spēlei "Es varu būt premjerministrs!", kas norisināsies radio, televīzijā un sociālajos medijos.

Spēles mērķis ir mainīt Latvijas nākotni un meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kas ir gatava cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par tēmām, kas jārisina Latvijas un pasaules politiķiem ikdienā, un atrasties politisko cīņu situācijās.

No 8. maija radio "Pieci.lv" veidos iknedēļu raidījumus ar atlasītajiem konkursa dalībniekiem, bet rudenī - jau pēc Saeimas vēlēšanām, sākot no 9.oktobra -, astoņi dalībnieki piedalīsies LTV1 televīzijas spēlē un četru nedēļu garumā cīnīsies par konkursa galveno balvu – Latvijas premjerministra mēnešalgu.

Finālā par Latvijas nākotnes premjerministru varēs balsot ikviens Latvijas televīzijas skatītājs interaktīvajā telefonbalsojumā.

Par mediju spēles dalībnieku, kas maijā sāksies radio un oktobrī turpināsies televīzijā, var kļūt ikviens jaunietis vecumā no 18 līdz 30 gadiem neatkarīgi no savas politiskās pārliecības, pieredzes un ambīciju apmēra. Pretendentiem jāizveido video materiāls līdz 90 sekundēm, kurā jāpamato sava ideja Latvijai un kopā ar spēles dalībnieka anketu jānosūta uz e-pasta adresi.

Projekta radio sadaļu vadīs žurnālisti Zane Peneze un Aidis Tomsons, televīzijas spēli vadīs žurnāliste Baiba Strautmane, bet konkursa žūrijā būs bijušie premjerministri, žurnālisti, politologi un sabiedrības viedokļu līderi.

"Projekta mērķis ir parādīt, ka politika kā profesija ir pietiekami svarīga un, noniecinot to, mēs noniecinām arī mūsu valsti. Šis projekts ir lieliska iespēja jauniešiem piedalīties un domāt par valstiskiem jautājumiem jau tagad, tā ir lieliska iespēja iemācīties diskutēt, argumentēt, iepazīt vēsturiskus politiskos aktierus un atrast nākotnes domubiedrus," tā Katrīna Leitāne, kura iesaistījās televīzijas spēlē 2011.gadā un ir viena no projekta organizatorēm šogad.

Mediju projekts top ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, ES programmas "Jaunatne darbībā" atbalstu.

LTV1 televīzijas spēli īstenoja 2010. un 2011.gadā, kad projekta norisē iesaistījās 400 jaunieši no visas Latvijas, un televīzijas projekts izraisīja plašu sabiedrības rezonansi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!