Foto: Shutterstock

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) izsludinājis otro uzsaukumu projektu konkursam par apkaimju iniciatīvu projektu īstenošanu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Konkursa mērķis ir aktualizēt un veicināt Rīgas iedzīvotāju pilsonisko līdzdalību, brīvprātīgo darbu un piederības sajūtu savai apkaimei, pilsētai un valstij.

Konkurss palīdzēs izzināt iedzīvotāju problēmas un meklēt risinājumus savstarpējā iedzīvotāju un pašvaldības sadarbībā.

Šajā projektu konkursā uz finansējuma saņemšanu var pretendēt arī iedzīvotāju forumu organizēšanai Rīgas apkaimēs.

Konkursā drīkst piedalīties Rīgas pilsētas pašvaldības iestāde vai jebkura Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā reģistrēta juridiska persona, kuras juridiskā adrese ir Rīga un kas savu darbību veic Rīgas pilsētā.

Vienam projektam pieejamais finansējuma apjoms ir 3500 eiro, savukārt maksimālais finansiālais atbalsts viena apkaimju iedzīvotāju foruma organizēšanai ir 1500 eiro.

Projektu īstenošana ir jāplāno laika posmā no 1. jūnija līdz 30. novembrim, bet, ja aktivitātes ir saistītas ar gada nogales vai nākamā gada sākuma pasākumiem, tad projekta termiņš var būt ilgāks.

Gatavojot projektu pieteikumus, aicinām sekot līdzi valdības lēmumiem un, plānojot aktivitātes, rēķināties ar iespējamiem ierobežojumiem un epidemioloģiskās drošības pasākumiem, kas būs jāievēro īstenojot projektus.

Projekta pieteikums konkursā jāiesniedz līdz 26. aprīlim.

Pirms projekta pieteikuma iesniegšanas pašvaldība lūdz iepazīties ar projektu konkursa nolikumu un tā pielikumiem tīmekļvietnē.

Jau vēstīts, ka decembrī tika izsludināta konkursa pirmā kārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!