Foto: DELFI
Vēršanās pret sabiedrisko attiecību speciālisti par klienta vārdā izplatītu paziņojumu ir amorāla un nepieņemama, uzskata "P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" direktore Evija Ercmane.

Viņa skaidro, ka zvērināts advokāts Mārcis Miķelsons Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniedzis prasību pret "Laimas" un citu "NP Foods" grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētāju Rolandu Gulbi un "Laimas" sabiedrisko attiecību speciālisti Ritu Voronkovu saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izplatīto informāciju par reiderisma mēģinājumu.

Ercmane norāda, ka nezināmu labuma guvēju ārzonas uzņēmuma pārstāvja - zvērināta advokāta - vēršanās tiesā pret sabiedrisko attiecību speciālisti, kura sava klienta - pazīstama Latvijas uzņēmuma - vārdā izplatījusi publisku paziņojumu, ir ne tikai civilizētā sabiedrībā nepieņemama, bet arī klaji amorāla.

Šis gadījums varot radīt bīstamu precedentu, kad kāda persona tā vietā, lai iesaistītos atklātā, godīgā diskusijā, mēģina vienkārši aizbāzt muti saviem tiesvedības pretiniekiem publiskajā telpā, iebiedējot sabiedrisko attiecību profesionāļus, kuru misija ir sniegt palīdzību šādās situācijās, skaidro eksperte.

Šāds ārzonas uzņēmuma juridiskā pārstāvja solis esot vērtējams kā neprofesionāls, nepieņemams un amorāls. "Miķelsona vēršanās pret sabiedrisko attiecību pārstāvi, kas izplata informāciju un viedokļus sava klienta vārdā, līdzinās advokāta sarūgtinātam mēģinājumam iekaustīt telefona klausuli par to, ka mīļotā sieviete otrā vada galā viņam ir iedevusi kurvīti," uzsver Ercmane.

"P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības" aicina sabiedrisko attiecību nozares organizācijas nekavējoties nosodīt šādu rīcību un vērsties ar lūgumu to izvērtēt Zvērinātu advokātu padomē.

Kā ziņots, Miķelsona prasības pieteikumā norādīts, ka tā ir vērsta arī pret vairākiem medijiem, tostarp AS "Delfi", AS "Lauku Avīze", AS "Radio SWH" un citiem. Pieteikumā advokāts atsaucās un citēja vairākas publikācijas, kas aizskāra viņa godu un cieņu un bija arī viņa reputāciju aizskarošas.

Līdz ar to Miķelsons lūdz tiesu atzīt par nepatiesām un godu un cieņu aizskarošām viņa minētās ziņas un frāzes, kā arī atsaukt vairākas norādītās ziņas, savukārt Gulbim un Voronkovai divu nedēļu laikā no sprieduma spēkā stāšanās publicēt vairākos medijos atvainošanos par ziņu publicēšanu.

Tāpat advokāts lūdzis piedzīt no Gulbja un Voronkovas attiecīgi 1000 eiro morālā kaitējuma kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!