Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijās lietās sekretariāts aicina Valsts policiju objektīvi izmeklēt sestdien notikušo uzbrukumu pret nepilngadīgām čigānu meitenēm.
Lai pārrunātu sestdienas vakarā notikušo uzbrukumu pret čigānu tautību jaunietēm, pirmdien Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijās lietās sekretariāta pārstāvji tikās ar vienas no cietušās meitenes - Vinetas Volmanes vecākiem.

Patlaban noskaidrots, ka sestdienas vakarā, pēc vienas no cietušo meiteņu mātes Astrīdas Brazovskas teiktā, abas cietušās - 13 gadus vecās meitenes - Maskavas ielas rajonā devās uz veikalu, pa ceļam pie tramvaja pieturas ieraugot skinhediem līdzīgus jauniešus. Atgriežoties no veikala, kāpņu telpās viņām uzbruka tramvaja pieturā redzētie jaunieši, kuri meitenēm ar kājām sita pa seju un ar dzelžiem pa muguru. Šobrīd abas meitenes atrodas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Sekretariāts uzskata, ka šobrīd ir pāragri runāt par etniskā naida kurināšanu vai par genocīdu pret čigānu tautības pārstāvjiem. Amatpersonas pieļauj, ka nodarītais uzbrukums ir huligānisms ar miesas bojājumiem, bet pēc izmeklēšanas, iespējams, varēs runāt arī par genocīdu un etniskā naida kurināšanu.

''Šādi uzbrukumi nav pieļaujami ne pret vienu valstī dzīvojošu iedzīvotāju un, ja šādi gadījumi notiek, vainīgie ir bargi jāsoda. Es izsaku patiesu līdzjūtību cietušo meiteņu vecākiem,'' uzsver sekretariāta vadītāja Inga Liepa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!