Foto: F64
Rīgā sestdien, 25.maijā Nacionālo bruņoto spēku orķestra pavadībā norisināsies vērienīga Latvijas operatīvo transportlīdzekļu parāde, kuras laikā būs iespēja aplūkot tos drošības dienestu transportlīdzekļus, kas ik dienas rūpējas par drošību un kārtību, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Policija brīdina par īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem pasākuma laikā.

Īsi pirms plkst. 10:30 policija aicina cilvēkus pulcēties Merķeļa ielas sākumā, lai dotos līdzi parādes gājienā, kas vedīs līdz Kronvalda parkam.

Pasākuma turpinājumā festivāls ģimenēm ar bērniem "Piedzīvojumu vasara 2013" Kronvalda parkā. Tuvojoties vasarai un brīvlaikam, apmeklētāji interaktīvā un aizraujošā veidā varēs iepazīties ar drošas vasaras pavadīšanas ieteikumiem, kā arī ar drošības dienestu darbu.

Festivālā varēs piedalīties radošajās darbnīcās, pie Valsts policijas koledžas un Robežsardzes darbiniekiem varēs iemēģināt roku šaušanā pa mērķi, kā arī būs iespēja aplūkot un paturēt rokās policijas un robežsardzes specaprīkojumu un aplūkot tehniku. Pirmo reizi publikai tiks demonstrēts Valsts policijas pretterorisma vienības Omega sprāgstvielu neitralizēšanas robots. Tāpat būs iespēja noņemt savus pirkstu nospiedumus un veidot pēdu atlējumus kopā Kriminālistikas pārvaldes darbiniekiem. Kronvalda parkā norisināsies arī Valsts policijas un Rīgas Dinamo organizēto sacensību "Roku rokā" fināla spēle.

Drošības festivāla laikā kopā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem būs iespēja arī uzzināt visu, kas saistīts ar cilvēka dzīvības glābšanu – kā novērst stipru asiņošanu, kā rīkoties, ja konstatēts lūzums un, protams, veikt manekena "Anniņas" atdzīvināšanas pasākumus. Tāpat varēs saņemt informāciju un padomus saistībā ar elektrodrošību un gāzes drošību.

Savukārt pie Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta varēs aplūkot un paturēt rokās hidrauliskos instrumentus, ko izmanto ceļu satiksmes negadījumos, varēs noskaidrot, cik sver ugunsdzēsēja glābēja ekipējums un kā iestāties Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā. Bet pie Jūras spēku flotiles karavīri iedzīvotājus informēs par drošu atpūtu uz ūdens un tā tuvumā, interesentiem būs iespēja iejusties glābēja ikdienā, ietērpjoties hidrotērpā.

Valsts ieņēmumu dienests informēs dalībniekus par precēm, kuras drīkst un nedrīkst ievest valstī, šķērsojot muitas robežu. Klātienē būs iespēja redzēt, kāds izskatās VID Muitas kriminālpārvaldes mobilo vienību darbinieku speciālais aprīkojums, uzmērīt melnās maskas, uzlikt roku dzelžus, aptaustīt bruņu vestes un uzzināt, kā ar endoskopa palīdzību var redzēt, vai mašīnā ir izveidots slēpnis, kurā paslēptas nelegālas preces.

Kronvalda parka teritorijā būs izvietoti visu operatīvo dienestu transportlīdzekļi, iespaidīgākais no tiem būs Valsts policijas Ūdens lielgabals, kuru varēs vērot darbībā. Tāpat būs iespēja iegūt informāciju par vasaras nometnēm un citām laika pavadīšanas iespējām vasarā. Par atmosfēru festivāla laikā rūpēsies vairākas bērnu popgrupas.

Festivālu rīko Valsts policija sadarbībā ar partneriem. Festivāls notiks 25.maijā Rīgā, Kronvalda parkā no pulksten 11.00 līdz 19:00. Tajā piedalīsies Valsts policija, Rīgas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Nacionālie bruņotie spēki, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts Robežsardze, Valsts ieņēmumu dienests, uzņēmumi Latvenergo, Sadales tīkls, Latvijas gāze, kā arī daudzi citi. Operatīvo transportlīdzekļu parādes laikā no plkst. 10:00 līdz 11:00, virzienā Ezermalas iela - Brīvības iela - Raiņa bulvāris - Merķeļa iela - Kronvalda bulvāris - Kronvalda parks, būs īslaicīgi satiksmes ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!