Rīgas domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks iesniedzis otrdienas, 1.novembra, Rīgas domes sēdēs darba kārtībā priekšlikumu izīrēt Viktora Pelkmaņa 11 cilvēku ģimenei uz sešiem mēnešiem divistabu vai trīsistabu dzīvokli ar daļējām ērtībām, lai nodrošinātu Pelkmaņu ģimenes nepilngadīgo bērnu tiesības uz dzīvesvietu.
Patlaban Pelkmaņu ģimene ar deviņiem nepilngadīgiem bērniem ir bez noteiktas dzīvesvietas un uzturas dārza mājā un teltī Rumbulā, savukārt no Rīgas pilsētas izpilddirektora piedāvātās iespējas pārvākties uz pašvaldības viesnīcu "Baltā kaza" kā pagaidu dzīvesvietu ģimene atteicās, informēja Aksenoka preses sekretāre Laila Spaliņa.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Ēriks Škapars (JL) iepriekš norādīja, ka divas reizes ir runāts ar ģimeni par apmešanos viesnīcā, taču viņi no šīs iespējas atteikušies. "Ja divi pieauguši cilvēki vēlas mitināties dārziņos, tad viņi tur var dzīvot. Taču bērniem tā nav piemērota vieta," sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektors.

Peklmaņu ģimene neatbilst nevienai no personu kategorijām, kurām likumos "Par dzīvojamo telpu īri", "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā", "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" un RD saistošajos noteikumos Nr.6 "Personu, kurām nepieciešama palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un palīdzības sniegšanā" noteiktajā kārtībā pašvaldība ir tiesīga izīrēt dzīvojamo telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!