Foto: DELFI

Trešdien Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra priekšnieka amatu, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 27. jūnijam

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība tiesību zinātnē, datorzinātnē, vadībzinātnē, ekonomikā vai civilajā un militārajā aizsardzībā (izņemot darba aizsardzību); atbilstība prasībām, lai saņemtu atļauju pieejai valsts noslēpumam; atbilstība prasībām, lai pretendētu uz ierēdņa amatu.

Tāpat no topošā Informācijas centra priekšnieka ir prasīta pieredze vadošā amatā vai atsevišķu ar vadīšanu saistītu pienākumu veikšanā, kā arī zināšanas par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomu.

Tāpat pretendentiem jābūt izpratnei par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, jāizprot administratīvais process un budžeta plānošana. Tāpat vēlamas angļu valodas zināšanas B2 līmenī atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei. No pretendentiem tiek sagaidītas arī labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, argumentācijas, komunikācijas un prezentācijas prasmes. Jāprot jautājumus risināt sistemātiski un uztvert, analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās, norāda Valsts kancelejā.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un skaidros savu redzējumu par IeM Informācijas centra nākotnes attīstību, galvenajiem stratēģiskajiem mērķiem un to īstenošanu. Savukārt trešajā kārtā tiks vērtētas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks iecelts amatā. Ieņemot amatu, nākamais IeM Informācijas centra priekšnieks saņems mēnešalgu 4500 eiro pirms nodokļu nomaksas, motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem un iespēju veidot mūsdienīgus datu pārvaldības, drošības un jaunu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu izstrādes projektus.

Konkursa sludinājums publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un tiks publicēts Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā, Ministru kabineta tīmekļvietnē un sociālajos medijos, norāda Valsts kancelejas pārstāve Santa Jirgensone.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir IeM valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs. Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšniece Maira Roze, Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets un Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Tāpat pretendentu vērtēšanā tiks piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas un informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "CERT".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka marta beigās IeM izbeigusi valsts civildienesta attiecības ar tās Informācijas centra priekšnieci Līgu Lapiņu. Pēc tam centra priekšnieka pienākumus sāka pildīt Informācijas centra priekšnieka vietnieks Juris Melderis.

Lapiņa jau pērn tika atstādina no amata pienākumu pildīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!