Foto: Latvijas armija

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir gatavi piedāvāt darba iespējas cilvēkiem, kuri to ir zaudējuši Covid-19 izraisītās ekonomiskās krīzes dēļ. To portālam "Sargs.lv" norādīja NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Viņš pieļāva, ka lēmumu pievienoties dienestam Nacionālajos bruņotajos spēkos daļa kandidātu, iespējams, pieņēmusi Covid-19 krīzes ietekmē, bet tikpat labi tie var būt augļi mērķtiecīgiem rekrutēšanas pasākumiem no bruņoto spēku puses.

NBS Rekrutēšanas un atlases centra dati liecina – salīdzinot ar pagājušā gada tādu pašu periodu, pēdējo divu nedēļu laikā interese par profesionālo dienestu ir augusi par 50 - 60%.

"Protams, mēs nekādā gadījumā nepriecājamies, ja cilvēki ir zaudējuši savu iepriekšējo darbu, bet mēs aicinām un dodam iespēju atrisināt šīs problēmas, iestājoties dienestā, kurā ir garantētas pilna apjoma sociālās garantijas un iztikas nopelnīšana. Vienlaicīgi dienestam ir arī cēlāks mērķis – rūpes par Latvijas valsts aizsardzību," uzsver Kalniņš

NBS Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieks kapteinis Rihards Rozenbaums portālam "Sargs.lv" apstiprināja, ka interese par profesionālo dienestu bija novērojama arī pirms Covid-19 krīzes. Šī gada pirmajos trīs mēnešos profesionālajā dienestā pieņemts par 25% vairāk karavīru nekā pērn šajā pašā laika periodā.

Tāpat šajā laikā tiek turpinātas arī profesionālā dienesta kandidātu apmācības. Kājnieku skolā Alūksnē gandrīz katru mēnesi tiek uzsākts militārās pamatapmācības kurss, arī 15. aprīlī mācības Kājnieku skolā uzsāka vairāk nekā 30 jauno karavīru. Protams, apmācību procesā tiek stingri ievēroti visi valstī noteiktie piesardzības pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!