Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja un Drošības un kārtības jautājumu komiteju kopīgajā sēdē, spriežot par bērnu drošību Rīgā izglītības iestādēs un to tuvumā, deputāti aicināja pašvaldības policiju biežāk patrulēt pie izglītības iestādēm, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Izglītības komitejas priekšsēdētāja Baiba Brigmane (JL) aicināja pašvaldības policistus savos patrulēšanas maršrutos iekļaut interešu izglītības iestādes un sporta skolas, jo tās bērni parasti apmeklē pēc mācību stundām un nodarbības tajās beidzas vēlu, kad jau iestājies diennakts tumšais laiks.

Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Juris Lūkass informēja deputātus, ka patlaban policijas apsardze tiek nodrošināta pie 31 Rīgas skolas. Nākamgad apsargājamo skolu skaitu paredzēts palielināt par astoņām līdz desmit skolām.

Pēc Izglītības departamenta direktora Elmāra Vēbera sniegtās informācijas ierīkoti 63 ātrumu ierobežojošie vaļņi jeb “gulošie policisti”, deviņi no tiem izveidoti šajā gadā. Tāpat tika vērsta uzmanība uz nepieciešamību sakārtot izglītības iestāžu teritorijas, ierīkot nožogojumus, izveidot apgaismojuma sistēmu, uzlikt video novērošanas kameras.

Komitejas sēdes dalībnieki atzina, ka būtu nepieciešama vēl ciešākā sadarbība starp pašvaldības policijas darbiniekiem un skolu sociālajiem pedagogiem, lai novērstu skolēnu klaiņošanu un mācību iestādes neapmeklēšanu.

Pašvaldības policijas pārstāvis informēja, ka policija šogad saņēmusi 578 iesniegumus par nepilngadīgo paveiktajiem pārkāpumiem un 206 iesniegumus par nepilngadīgo tiesību neievērošanu. Tāpat šogad ir aizturēti 123 nepilngadīgie, no tiem 51 par klaiņošanu un ubagošanu, 23 par apreibinošu vielu lietošanu un pieci nepilngadīgie par krimināla rakstura pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!