Foto: F64

Trešdien pie tirdzniecības centra "Spice Home" sadarbībā ar labdarības fondu "Ziedot.lv" tiks atklāta labdarības akcija Mājlietu labdarības dienas, kuru laikā aicinās ziedot mājlietas trūcīgām, nelaimē nonākušām daudzbērnu ģimenēm un labdarības organizācijām, informēja "Ziedot.lv".

Akcija, kurā aicina ziedot tieši mājlietas un sadzīves preces, notiek jau otro gadu. Pagājušā gada lielā sabiedrības atsaucība ir galvenais iemesls tradīcijas turpināšanai.

Pērn trīs dienu laikā cilvēki saziedoja sadzīves lietas, kas ietilpa desmit kravas mikroautobusos.

Šogad akcija notiks ilgāk - piecas dienas, tāpēc rīkotāji cer uz vēl lielāku ziedojumu apjomu. Akcijas rīkotāji aicina ziedot sadzīves tehniku, traukus zupas virtuvēm, gludekļus, gludināmos dēļus, segas, spilvenus, gultas veļu, dažādas mēbeles, lampas un mūzikas instrumentus, bērnu krēsliņus, bērnistabas mēbeles, izvelkamos krēslus, datortehniku un skolas piederumus.

"Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta ir novērojusi, ka šogad vislielākais pieprasījums no ģimenēm ir pēc mēbelēm.

"Šogad esam saņēmuši ļoti daudz lūgumus pēc palīdzības pēkšņās nelaimēs cietušām ģimenēm. Šis gads ir bijis zibeņiem un negaisiem bagāts, kā rezultātā dabas stihijās cietušas vairākas ģimenes gan Rīgā, gan Latvijas reģionos. Uguns savā ceļā neko nešķiro - dzīvoklis vai simtgadīga dzimtas māja. Sadegot dīvānam, skapim, pasei, kāzu fotogrāfijām un spēļu lācītim, viss, kas ikdienā ir pašsaprotams, pēc ugunsgrēka iegūst citu nozīmi. Diemžēl nelaimes nenāk plānotas. Otra kritiska iedzīvotāju daļa ir trūcīgas daudzbērnu ģimenes, kuras diemžēl iekrāt mājlietu iegādei nevar. Gadu gaitā visa iedzīve nolietojusies, jaunai iedzīvei līdzekļi allaž ir trūkuši, jo primāri jāparūpējas par bērniem un to skolas gaitām," stāstīja Dimanta.

Ziedojumus varēs nodot līdz 26.augustam īpaši iekārtotā akcijas teltī pie "Spice Home" Rīgā, Jaunmoku ielā 13, t/c darba laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!