Sabiedriskā organizācija “Kustība demokrātiskai domai” sadarbībā ar LR Naturalizācijas pārvaldi uzsākusi vairāku mēnešu informatīvu programmu, kuras laikā skolēniem, kuri nav Latvijas pilsoņi, stāstīs par iespējam iegūt Latvijas pilsonību, informēja kustības pārstāvji.
Programmas ietvaros izdots informatīvs materiāls latviešu un krievu valodā par pilsonības iegūšanas iespējam un notiks 20 tikšanās ar skolēniem, viņu vecākiem un skolotājiem lielākajās Latvijas pilsētās.

Informatīvajā materiālā atrodama informācija par Latvijas pilsonības iegūšanu naturalizācijas kārtībā, naturalizācijas pārbaudēm, Latvijas pilsoņa statusa reģistrāciju, Eiropas Savienības pilsonību, pēc 1991.gada 21.augusta dzimuša bezvalstnieku vai nepilsoņu bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni. Informatīvais materiāls izdots, lai veicinātu nepilsoņu izpratni un zināšanas par Latvijas pilsonības iegūšanas iespējām, tādējādi sekmējot pilsonības iegūšanas tempu pieaugumu.

Informatīvais materiāls ikvienam interesentam pieejams Naturalizācijas pārvaldes reģionālajās nodaļās. Tuvākās nodaļas adresi iespējams noskaidrot, piezvanot pa bezmaksas tālruni 8002050 vai internetā Naturalizācijas pārvaldes mājas lapā www.np.gov.lv. Mājas lapā atrodams arī informatīvā materiāla teksts.

Laikā no oktobra līdz februārim divdesmit Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Jūrmalas, Ventspils un Daugavpils skolās būs tikšanās, kuru laikā Naturalizācijas pārvaldes darbinieki skaidros iespējas iegūt Latvijas pilsonību. Pirmā tikšanās būs jau 14.oktobrī Jelgavas 5.vidusskolā. 3.novembrī tikšanās būs Daugavpils 15.vidusskolā,
9.novembrī Jelgavas 6.vsk. un Jaundubultu vsk.,
11.novembrī Daugavpils 10.vsk.,
16.novembrī Daugavpils 9.vsk. un Lielupes vsk.
23.novembrī Rīgas 34.vsk.
26.novembrī Rīgas Lomonosova Krievu ģimnāzijā.

Par decembrī, janvārī un februārī plānotajām tikšanām informācija tiks sniegta vēlāk.

Projekts saņēmis finansiālu atbalstu no Latvijas Republikas Sabiedrības integrācijas fonda programmas “Atbalsts nevalstisko organizāciju projektiem etniskās integrācijas jomā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!