Latvijas aviosabiedrība "airBaltic" pirmdien plāno uzsākt lidojumus pirmajā iekšzemes maršrutā Rīga-Liepāja, kura atklāšana iepriekš vairākas reizes atlikta.

Lidojumus uz Liepāju "airBaltic" veiks četras reizes nedēļā - pirmdienās, trešdienās, piektdienās un svētdienās. Izlidošana no Rīgas paredzēta plkst.10.30, bet no Liepājas uz Rīgu - plkst.11.30.

Lidojumi tiks veikti ar "Fokker 50" tipa lidmašīnu, kurā ir 46 sēdvietas. Ceļā no Rīgas uz Liepāju būs jāpavada aptuveni 40 minūtes.

Biļetes cena ar lidostas nodevām vienā virzienā ir 19 lati.

"airBaltic" sabiedrisko attiecību vadītāja Vija Dzērve aģentūru LETA iepriekš informēja, ka iedzīvotāji ir izrādījuši interesi par šiem lidojumiem un uz pirmo reisu ir rezervētas biļetes. "airBaltic" gan neatklāj to skaitu.

AS "Liepājas autobusu parks" ir solījis maršrutā no lidostas uz pilsētu palielināt reisu skaitu, lai no Rīgas atlidojošie pasažieri bez problēmām varētu nokļūt līdz Liepājas centram.

Iepriekš lidojumus maršrutā Rīga-Liepāja bija plānots uzsākt aprīļa sākumā. Vēlāk maršruta atklāšana atlikta uz 28.maiju, pēc tam - uz jūnija beigām.

Lidojumu uzsākšana aizkavējās līdz septembrim, jo VAS "Latvijas gaisa satiksme" Liepājas lidostā mainīja radiobāku Latvijā īstenotās radiobāku nomaiņas programmas gaitā.

Kā uzskata "Aviosabiedrības "Liepāja"" direktors Aldis Mūrnieks, "airBaltic" regulārie lidojumi no Rīgas uz Liepāju veicinās arī Liepājas lidostas attīstību.

Savukārt satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) iepriekš pauda viedokli, ka pirmā iekšzemes reisa atklāšanai būs ievērojama nozīme Kurzemes reģiona ekonomiskās attīstības veicināšanā. Vēlāk varētu runāt arī par lidojumu uzsākšanu no Rīgas uz Ventspili.

Padomju laikos bijis iespējams lidot uz Liepāju, Ventspili, Daugavpili, Rēzekni un Preiļiem. No Liepājas un Ventspils tālāk varēja lidot uz Maskavu un Ļeņingradu (tagad Sanktpēterburgu). Šie avioreisi tika pārtraukti pagājušā gadsimta 80.gados. Kopš tā laika regulāri iekšzemes lidojumi Latvijā nebija pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!