Foto: AFI

Aviokompānija "airBaltic" atcēlusi reisus uz un no Briseles 25. martā, 26. martā un 27. martā, portāls "Delfi" uzzināja Ārlietu ministrijā.

Pasažieri aicināti sazināties ar aviokompāniju, izmantojot "airBaltic" mājaslapā norādītos kontaktus. Ārlietu ministrija aicina ceļotājus no Latvijas, kuri atrodas vai tuvākajā laikā plāno doties uz Beļģiju, rūpīgi sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas un Beļģijas plašsaziņas līdzekļos par drošības situāciju Briselē un Briseles galvaspilsētas reģionā un iespējamiem pārvietošanās ierobežojumiem.

Briseles lidosta ir slēgta līdz sestdienai, 26. martam, ieskaitot. Sabiedriskais transports Briselē darbojas, tai skaitā Briseles metro, izņemot atsevišķas stacijas. Dzelzceļa stacijās ieviesta pastiprināta pasažieru un bagāžas pārbaude, tāpēc ir jārēķinās ar rindām, lai iekļūtu stacijās, informē ministrijā.
Patlaban Briselē noteikts trešais drošības līmenis.

Latvijas valstspiederīgie, kuriem ir nepieciešama konsulārā palīdzība, aicināti sazināties ar Latvijas vēstniecību Beļģijā, Briselē, pa tālruni: +32 477 182 435 vai +32 22 383 236. Informācija tuviniekiem Latvijā pieejama, sazinoties ar Konsulārā departamenta Sekretariātu pa tālruni: +371 67016 364.

Ārkārtas situācijā Latvijas valstspiederīgie aicināti nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26 33 77 11 vai e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kas dodas uz ārvalstīm, pirms ceļošanas iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī reģistrēties konsulārajā reģistrā.

Jau ziņots, ka 22. marta rītā Briseles Zaventemas lidostā un Malbekas metro stacijā notika sprādzieni, kuru rezultātā 31 cilvēks gājis bojā. Sprādzienos ievainoti 316 cilvēki, no kuriem 121 cilvēks hospitalizēts, bet 63 joprojām atrodas smagā stāvoklī, informē ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!