Foto: DELFI

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pēc notikušās traģēdijas Austrumukrainā nelido pāri Ukrainas gaisa telpai, taču tas neietekmēs plānotos reisus, to piektdien, 18.jūlijā, Latvijas televīzijā sacīja lidsabiedrības pārstāve Ilze Arkliņa.

Virs Austrumukrainas ir slēgta gaisa telpa un  ceturtdien, 17.jūlijā, kad tur notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna, vairākas pasaules aviokompānijas paziņoja, ka novirzīs savus reisu citos maršrutos. "Šobrīd Austrumu Ukrainas gaisa telpa ir slēgta un mēs tai pāri nelidojam," piektdienas rītā sacīja Arkliņa.

Tiesa, viņa bilda, ka tas neietekmēs plānotos reisus un visi "airBaltic" reisi notiek pēc saraksta.

Jāatgādina, ka pēc traģēdijas vairākas pasaules aviokompānijas novirzīja savas lidmašīnas citos maršrutos, nelidojot pāri Ukrainas gaisa telpai. Tās bija gan Vācijas aviokompānija "Lufthansa", gan citas.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 17.jūlijā Doņeckas apgabalā Ukrainā nokritusi pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar aptuveni 300 cilvēkiem uz klāja, kas lidojusi no Amsterdamas uz Malaizijas galvaspilsētu Kualalumpuru. Ukrainas amatpersonas ir paziņojušas, ka lidaparāts notriekts ar pretgaisa aizsardzības raķeti "Buk", tajā vainojot prokrieviskos kaujiniekus.

Ukrainas austrumos, kur notiek pretterorisma spēku un prokrievisko kaujinieku cīņas, lidaparāti ir notriekti jau iepriekš. Pēdējais tāds gadījums bija 14. jūlijā Luhanskas apgabalā, kad tika notriekta Ukrainas armijas transporta lidmašīna "An-26".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!