Foto: LETA
Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" šodien paredzētais īpašais reiss no Ēģiptes kūrorta Šarm eš Šeihas ir aizkavējies, informēja lidsabiedrībā.

Reiss ir pārcelts un patlaban jaunais noteiktas atlidošanas laiks paredz, ka lidmašīna Rīgā ielidos plkst.22.

Kā norāda "airBaltic" pārstāvji, iespējama turpmāka kavēšanās paaugstinātas drošības apstākļu dēļ.

Kā iepriekš norādīja Civilās aviācijas (CAA) direktors Māris Gorodcovs, aģentūra saglabājusi spēkā aizliegumu lidojumiem uz Ēģiptes kūrortu Šarm eš Šeihu un patlaban nav iespējams prognozēt, kad tie tiks atļauti.

Vienlaikus atļauts nosūtīt uz Ēģipti divas lidmašīnas, lai nogādātu Latvijā kūrortos esošos tūristus. Patlaban Šarm eš Šeihā iestrēgušie tūristi ar īpašām lidmašīnām mājās tikšot nogādāti šodien un svētdien.

Kopumā uz Rīgu patlaban ir jādodas 253 tūristiem, un tie uz Latviju tikšot nogādāti ar diviem reisiem. Lidmašīnas uz Ēģipti dosies bez pasažieriem. Pasažieru ierašanās Rīgā no Šarm eš Šeihas iepriekš bija plānota plkst.17.

Kā informēja "airBaltic", jauni tūristi uz Ēģipti netiks nogādāti.

Kā skaidroja lidostā, saskaņā ar ziemas lidojumu sarakstu reisus uz Šarm eš Šeihu veic divas aviokompānijas - "airBaltic" un čarterkompānija "Air Cairo" sadarbībā ar tūroperatoru "GoAdventure". Uz Hurgadu čarterlidojumus veic iepriekš minētā "Air Cairo".

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Līdzīgi kā citu valstu aviokompānijas, arī "airBaltic" aizvakar atcēla lidojumus uz Ēģipti. "airBaltic" viceprezidents Jānis Vanags iepriekš norādīja, ka no atbildīgajām iestādēm ir saņemtas rekomendācijas neveikt lidojumus uz Ēģipti. Līdz ar to lidojumi uz Ēģipti, Šarm eš Šeihu, nevarēs notikt "līdz brīdim, kad šis aizliegums tiks atcelts".

Pasažieriem ir jāvēršas kompānijās, kurās tie ir iegādājušies lidmašīnas biļetes, un jāseko līdzi informācijai aviokompānijas mājaslapā, norādīja lidsabiedrības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!