Latvijas sociologu asociācijas (LSA) biedru kopsapulcē par asociācijas prezidentu šonedēļ ievēlēts Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes pārstāvis Aivars Tabuns, BNS informēja LSA.
Par LSA viceprezidenti ievēlēta Rīgas Stradiņa universitātes un Eiropas integrācijas institūta pārstāve Ritma Rungule. Savukārt LSA valdē turpmāk darbosies Sociālā darba un sociālās pedagoģijas augstskolas "Attīstība" pārstāvis Juris Osis, Silva Seņkāne no Latvijas Kultūras akadēmijas, Tālis Tisenkopfs no LU Sociālo zinātņu fakultātes, Ilze Trapenciere no LU Filozofijas un socioloģijas institūta, Brigita Zepa no Baltijas Sociālo zinātņu institūta.

LSA biedru kopsapulce lēma arī par darba uzdevumiem. Asociācijas darbības mērķi ir sekmēt socioloģijas zinātnes attīstību Latvijā, palielināt socioloģijas lomu sabiedrībai aktuālu problēmu risināšanā, atbalstīt Latvijas sociologu iekļaušanos starptautiskajā sadarbībā. Latvijas sociologu asociācija apvieno akadēmiskos pētniekus, pasniedzējus, doktorandus un sociālo pētījumu firmu pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!