Foto: LETA
Izveidota interneta vietne, kuras mērķis ir aicināt emigrējušos latviešus atgriezties Latvijā, pavēstīja fonda "Laimas Zeme" vadītāja Egita Aizsilniece-Ibema.

Fonds trešdien atklāja virtuālo platformu "www.laimaszeme.lv", kas ir interaktīvā vietne emigrējušajiem latviešiem, kuri tagad vai nedaudz vēlāk domā par savu profesionālo realizāciju Latvijā, Aizsilniece-Ibema stāstījusi Īrijas latviešu portālam "Baltic Ireland".

"Galvenais, ka mums kopā ar biznesa vidi izdodas uzrunāt un piesaistīt cilvēkus ar īpašām zināšanām un pieredzi, tādejādi veidojot augstu pievienoto vērtību Latvijā radītiem produktiem un pakalpojumiem. Diaspora nav viendabīga masa, bet gan dažādas zināšanas un pieredze, valodas un kultūras, finanšu resursi, cilvēki ar labu izglītību un kvalifikāciju," par projektu sacījusi viena no fonda dibinātājām Agnese Lāce.

Reģistrējoties, lietotājs pievienosies "kompetenču datubāzei", lai saņemtu piedāvājumus, kas atbilst kompetencēm un informāciju par nodarbinātības jaunumiem Latvijā.

Fonds aicina uzņēmējus un organizācijas publiskot savas vakances ārzemēs studējušajiem, kā arī piedāvājumus, kas veicami no attāluma un neprasa fizisku klātbūtni Latvijā.

Aizsilniece-Ibema ir pārliecināta, ka Latvijas valstspiederīgie, kas dzīvo ārpus Latvijas, ir neizzināts un neapgūts Latvijas ekonomikas potenciāls.

Pēc fonda ziņām, lielākā daļa jeb 62% emigrantu pieder vecuma grupai no 15 līdz 40 gadiem, 2012.gadā ārpus Latvijas studējot apmēram 10 000 jauniešu. Šos talantus un jaunās zināšanas vēlas piesaistīt uzņēmumi un organizācijas Latvijā, uzskata Aizsilniece-Ibema.

Fonds "Laimas Zeme" ir dibināts 2012. gada pavasarī un ieguvis sabiedriskā labuma organizācijas statusu. Tas ir diasporas veidots, neatkarīgs fonds ar mērķi piesaistīt no Latvijas emigrējušos talantus, viņu kompetenci, zināšanas un finanses, tādejādi palielinot ekonomikas potenciālu un nākotnes attīstības iespējas.

Fonds darbības ietvaros izveidota virtuālā aģentūra ar notikumiem un praktiskiem padomiem par sadzīvi Latvijā, kā arī izstrādāta prakšu programma ārzemēs studējošiem jauniešiem un darba programma tiem, kas vēlas atgriezties Latvijā vai sniegt konsultācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!