Foto: Shutterstock

Aizdegoties sodrējiem dūmvadā, no dzīvojamās mājas Priekulē ceturtdienas, 29. septembra, vakarā evakuējušies divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 17.06 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Dārza ielu Priekulē, kur piecstāvu dzīvojamā mājā dūmvadā deguši sodrēji. Notikuma vietā konstatēts, ka skurstenī starp ceturto un piekto stāvu deg sodrēji piecu kvadrātmetru platībā un grīda piektajā stāvā 0,1 kvadrātmetra platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki. Pulksten 19.51 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Savukārt pulksten 16.40 VUGD saņemts izsaukums uz Dobeles novada Auru pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Automašīnai atvienotas akumulatora klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. Stundas laikā darbs notikuma vietā pabeigts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, griķi kaltē, vieglā automašīna, pirts, trīs neapsaimniekotas ēkas un šķūnis.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 31 izsaukumu – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!