Foto: Pixabay
Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) pārbūvi uzraudzīs speciālists, kas ir saistīts ar būvdarbu veicēju, svētdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “de facto”

Darbus par pieciem miljoniem eiro veic būvfirma "Velve", kas ir uzvarējusi iepirkumā. Taču objektā strādā arī cita firma "Moduls Engineering". Iepirkumu par objekta būvuzraudzību uzvarēja uzņēmums "Būvuzraugi LV", kuras līdzīpašnieks ir Vitālijs Hrapovs. Viņš vienlaikus ir arī "Moduls Engeneering" padomes priekšsēdētājs.

Vitālijs Hrapovs uz "de facto" mēģinājumiem sazināties nav atbildējis, bet LVĢMC valdes loceklis Jānis Lapiņš raidījumam skaidrojis, ka iepirkumos nevērtē uzņēmumu īpašniekus, turklāt neesot šaubu, ka būvuzraudzība notiek profesionāli un pasūtītāja interesēs.

LTV atgādina, ka šīs nav pirmais gadījums, kad "Būvuzraugi LV" vērtē "Velve" darbu. LVĢMC pirms dažiem gadiem meklēja būvnieku, kas uzceltu radioaktīvo atkritumu tvertni. Iepirkumā ar daudzkārtēju sadārdzinājumu uzvarēja "Velve". Toreiz tieši "Būvuzraugi LV" tika piesaistīts, lai vērtētu pretendentu piedāvājumus.

Raidījums vēsta, ka žurnālistu interesi "Velve" un "Moduls Engineering" iepriekš piesaistījis saistības dēļ ar uzņēmēju Māri Martinsonu, kuru tagad KNAB tur aizdomās krimināllietā, kas saistīta ar daudzmiljonu kukuļošanu.

Abi uzņēmumi ietilpst holdingā "MN Holding", kura mārketinga un komunikāciju vadītāja sarakstē ar "de facto" norādījusi, ka juridiski saistības ar Martinsonu uzņēmumam nav, norādot, ka ""MN Holding vienīgais īpašnieks ir investīciju kompānija IVN Finance. (..) "MN Holding" ietilpst arī uzņēmumi, kas vēsturiski bijuši saistīti ar Martinsonu ģimeni (..) Ne Māris Martinsons, ne viņa ģimenes locekļi jau sen vairs nav šo uzņēmumu īpašnieki".

Taču raidījums atzīmē – netieša saikne šiem uzņēmumiem ar Māri Martisonu joprojām esot saskatāma, piemēram, "MN Holding" patiesā labuma guvēja Jekaterina Romaņuka un uzņēmuma valdes locekle Jekaterina Kotova ir saistītas ar Martinsona ģimenei piederošajiem un viņa paša vadītiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!