Foto: TV3 raidījums "Bez tabu"
Rojas novada Kaltenē nepilnu 100 metru attālumā no jūras krasta aizdomās par korupciju turētais Aleksandrs Brandavs būvē lepnu privātmāju. Pusotra hektāra lielo īpašumu Brandavs iegādājies par 30 000 eiro, ceturtdien, 14. martā, informēja raidījums "Bez tabu" (skaties.lv).

"Bez tabu" žurnālistu aprēķini liecina, ka no jūras krasta līdz Brandava ēkai ir nepilni 100 metri. Aizsargjoslu likuma 67. pantā noteikts, ka ciematu teritorijās kāpu aizsargjoslu platums ir 150 metri sauszemes virzienā, skaitot no vietas, kur sākas dabiskā sauszemes veģetācija. Turpretī ārpus apdzīvotām vietām joslas platums ir 300 metri. Brandava īpašums atrodas ciemata teritorijā.

Pusotra hektāra lielā piekrastes teritorija lielākoties atrodas kāpu aizsargjoslā. Arī privātmājai izraudzītā vieta ietilpst aizsargājamā teritorijā. Pa otrā stāva logiem Brandavam pavērsies gleznains skats uz jūru.

Rojas novada amatpersonas aizdomās par korupciju esošai personai devuši zaļo gaismu mājas celtniecībai. Rojas novada būvvaldes vadītājs Agris Jansons apgalvo, ka Brandava zemesgabalā konstatēta iepriekšēja apbūve, kas ļaujot ēku būvēt zemesgabalā, informē raidījums.

Rojas novada teritorijas plānojumā pat veikta īpaša atzīme, ka Brandava īpašumā atļauta būvniecība: "Maksimālais apbūves laukums ir 300 m², maksimālā iežogotā platība – 1500 m², pieļaujamais stāvu skaits – 1, zemes vienību nav atļauts sadalīt."

Brandava celtā jaunbūve ar grūtībām uzskatāma par vienstāva ēku, taču izrādās, ka bijušais "Rīgas satiksmes" darbinieks Brandavs spējis noteikumus apiet un divstāvīgu ēku uzdot par vienstāvīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!