Foto: LETA

Jūrmalas pilsētas domes vadība trešdien nolēmusi uz dienesta pārbaudes laiku no darba atstādināt Jūrmalas pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas vadītāju Dzintaru Krūmiņu, bet domes ārkārtas sēdē tika atcelti no amata visi līdzšinējie Jūrmalas pašvaldības Dzīvokļu komisijas locekļi, informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Krūmiņa atstādināšana veikta, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes izveidotās dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu par atklātajām nelikumībām saistībā ar pašvaldības dzīvojamo telpu Jūrmalā, Kauņas ielā 26-15, īres līguma noslēgšanu.

Domes vadības uzmanības lokā šis dzīvoklis nonāca, jo Jūrmalas pilsētas dome bija saņēmusi privātpersonas iesniegumu par minētā dzīvokļa, kuram līdz 2010.gada 2.decembrim bija dienesta dzīvokļa statuss, atsavināšanu jeb atpirkšanu no pašvaldības.

Pēc Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS) iniciatīvas tika izveidota dienesta pārbaudes komisija, lai izvērtētu pašvaldības dzīvojamo telpu īres līguma noslēgšanas tiesiskumu un Jūrmalas pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas rīcības likumību.

Šodien Truksnis sasauca Jūrmalas pilsētas domes ārkārtas sēdi, kurā, pamatojoties uz dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu, deputāti pieņēma vairākus lēmumus, lai novērstu domes 2010.gada 2.decembrī pieņemtā prettiesiskā lēmuma sekas. Dome nolēma atcelt no amata Jūrmalas pašvaldības Dzīvokļu komisijas locekļus, kā arī atcēla Jūrmalas pilsētas domes 2010.gada 2.decembra lēmumu par dzīvojamās telpas Jūrmalā, Kauņas ielā 26-15, īres līguma noslēgšanu.

Lai konstatētu, vai līdzīgi lēmumi nav pieņemti arī citos gadījumos, dienesta pārbaudes komisijai uzdots līdz 1.novembrim izvērtēt visus dokumentus par dzīvojamo telpu īres līgumu noslēgšanu Jūrmalas pašvaldībā, kā arī veikt dienesta pārbaudi par Dzīvokļu nodaļas rīcības likumību laika posmā no 2008.gada 1.janvāra.

Uz dienesta pārbaudes veikšanas laiku par Jūrmalas pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāju iecelts dienesta pārbaudes komisijas loceklis Aivars Paegle.

'Vecajiem ieradumiem, kas iet roku rokā ar nelikumīgām rīcībām un bezatbildību, ir jāpieliek punkts. Jūrmalas domes jaunā sasaukuma galvenais mērķis ir nodrošināt Jūrmalā mūsdienīgu, profesionālu un efektīvu pārvaldi, kurā nav vietas prettiesiskai darbībai un vecajiem, iesīkstējušiem paradumiem. Lai to īstenotu, esam piesaistījuši jaunus, spēcīgus profesionāļus, un šodien pieņemtie lēmumi apliecina, ka esam apņēmības pilni kā vienota komanda sakārtot un attīstīt Jūrmalu, kas ir visu pilsētas iedzīvotāju interesēs," uzsvēris Truksnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!