Foto: LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) radušās aizdomas par neatbilstošu būvmateriālu izmantošanu Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecībā, trešdien vēsta raidījums "LNT Ziņas".

PTAC pārstāve Svetlana Mjakuškina raidījumam apstiprina, ka ir aizdomas, ka atsevišķi materiāli nav vērtēti. Ja aizdomas apstiprināsies, tas nozīmēs, ka būvnieki nav zinājuši, kādus materiālus iebūvē nesošajās konstrukcijās un vai tie atbilst projekta prasībām.

"Šobrīd uzsākam uzraudzības aktivitāti. Tas nozīmē, ka mēs nonāksim līdz atbildīgajai personai un tad no tās prasīsim informāciju, vai bija novērtēts vai nebija novērtēts konkrētais būvizstrādājums," skaidro Mjakuškina.

Pie pirmajiem secinājumiem PTAC varētu nonākt pēc mēneša. Līdzīgus pārkāpumus, pārbaudot ekspluatācijas īpašību deklarācijas, centrs pērn konstatējis daudzos citos objektos Rīgā.

Satraukumu pauž arī nozares ministrija. Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs skaidro, ka ar būvizstrādājumu apriti joprojām ir diezgan nopietnas problēmas. "Mēs redzam diezgan lielas problēmas ar to, ar kādiem pamatojošiem dokumentiem cilvēki strādā un pamatojošu dokumentu trūkums vai nekvalitatīvi sagatavoti pamatojoši dokumenti potenciāli norāda arī uz to, ka pats būvizstrādājums nav atbilstošs vai nu konkrētai būvei, vai nu ir kopumā neatbilstošs tām prasībām, ko mēs gribētu produktam redzēt," teica Spiridonovs.

Kā ziņots, darbi Stradiņa slimnīcas jaunbūvē līdz aprīlim apturēti, jo konstatētas daudzas rupjas kļūdas būvniecībā, kā dēļ daļu celtnes var nākties nojaukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!