Foto: F64
Šonedēļ Daugavpilī aizdomās par vairāku transportlīdzekļu dedzināšanu aizturēts vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Naktī no 30. uz 31. martu VP Daugavpils iecirknis saņēma informāciju, ka Daugavpilī tika nodedzinātas trīs vieglās automašīnas, autobuss un atkritumu konteineris. Saistībā ar notikušo VP Daugavpils iecirknī tika ierosināti kriminālprocesi un nekavējoties tika uzsāktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības policiju šonedēļ aizdomās par saistību ar minēto noziedzīgo nodarījumu tika aizturēts 1993. gadā dzimis vīrietis. Kā uzsvēra policijā, būtisku pienesumu izmeklēšanā sniedza Daugavpils pilsētas novērošanas kameru ieraksti, kas arī palīdzēja identificēt iespējamo vainīgo.

Šobrīd policija turpina izmeklēšanu, tiek skaidroti precīzi notikumu apstākļi un aizturētās personas saistība ar šiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Aizdomās turamajam par vairāku transportlīdzekļu bojāšanu draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!