Saistībā ar Siguldas policijas nodaļā 29.oktobrī ierosināto krimināllietu par negadījumu, kad Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē treniņu laikā, ietriecoties bobsleja kamanās, gāja bojā skeletonists Ģirts Ostenieks, sākotnēji tika nopratināts Krievijas treneris un sportiste, kuras kamanās ietriecās skeletonists, taču policija šīs personas vairs netur aizdomās.
Siguldas policijas nodaļas priekšnieks Juris Stucis aģentūru LETA informēja, ka patlaban neviena persona netiek turēta aizdomās par Ostenieka nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Šobrīd krimināllietas ietvaros policija gaida no dažādām sporta federācijām noteikumus par bobsleja trasēm, pēc kuru saņemšanas, varēs lemt par lietas tālāko virzību.

Jau ziņots, ka krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 123.panta 1.daļas - par prettiesisku nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Saskaņā ar šo Krimināllikuma pantu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu.

Jau ziņots, ka nelaime notikusi trases finišā. Pirms Ostenieka trasē no zemākā, kamaniņu braucēju starta vietas izbrauca tukšas bobsleja kamanas, ko no rokām bija izlaidusi kāda Krievijas sportiste.

Diemžēl Latvijas sportists finišā nav paspējis nobremzēt pirms boba un ietriecies tajā. Sportista nāve iestājusies negadījuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!