Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizkrauklē tiks demontēts pilsētā lielākais rotaļu laukums, kas kļuvis bīstams, vietā uzstādot jaunu aprīkojumu, informēja Aizkraukles novada pašvaldībā.

Pašvaldība būvvalde secinājusi, ka 2006. gadā ierīkotais bērnu rotaļu laukums Sprīdīša ielā 4 apdraud cilvēku dzīvību un bojā ainavu. Būvvaldes atzinumā teikts, ka bērnu rotaļu ierīces, kas sastāv no deviņām vienībām - trīša, piramīdas, rotaļu komplekta, karuseļa, kuģa, mašīnas, balansiera, un divām šūpolēm - ir daļēji sagruvušas.

Laukuma iekārtu demontāžu šonedēļ atbalstīja arī deputāti, un plānots, ka demontāžas darbi sāksies jau tuvākajā laikā. Pagaidu lietošanai līdz jauna laukuma izbūvei varētu atstāt šūpoles un mazo slīdkalniņu.

"Pašvaldība apzinās, ka šāda lēmuma pieņemšana rada neērtības iedzīvotājiem, tomēr pēdējo gadu laikā šajā pilsētas rajonā ir izveidoti vairāki jauni bērnu rotaļu laukumi, radot iespējas bērniem brīvā laika pavadīšanai," domes lēmumu komentēja domes priekšsēdētāja vietnieks Einārs Zēbergs (Vidzemes partija).

Lai laukumu atjaunotu, dome nolēma iesniegt projekta pieteikumu valsts budžeta finansētajā mērķprogrammā "Ģimeņu atbalsta projektu konkurss pašvaldībām sadarbībā ar NVO". Tajā iecerēts iegūt 20 000 eiro finansējumu, lai ar pašvaldības līdzfinansējumu 6000 eiro apmērā vecā laukuma vietā varētu ierīkot jaunu, kurā būtu iespēja rotaļāties un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm dažāda vecuma bērniem un jauniešiem.

Ja projekts netiks neapstiprināts, bērnu rotaļu laukuma atjaunošanai tiks tērēti pašvaldības līdzekļi, taču tad laukuma izbūve varētu aizkavēties.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!