Kultūras ministrija un “Aizkraukles banka” piektdien noslēdza sadarbības līgumu par Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja atbalstu, saskaņā ar šo līgumu banka piešķirs vienu miljonu latu mākslas muzeja krājuma veidošanai un eksponēšana, informēja bankas pārstāvis Jānis Bunte.
Atbalstu miljona latu apmērā no banka piešķirs 2005. līdz 2016. gadam. Līdzekļi 11 gadu laikā tiks izlietoti Laikmetīgās mākslas muzeja krājuma veidošanai un eksponēšanai, kā arī speciāla stipendiju fonda izveidošanai mākslas darbu un procesu pētniecībai.

Bankas līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Fiļs uzskata, ka “māksla, tai skaitā laikmetīgā māksla, mūsu sabiedrībā līdz šim nav ieņēmusi nozīmīgu vietu, tomēr ar laiku mēs kā sabiedrības locekļi sākam apzināties, ka tā ir viena no noteicošajām veselīgas sabiedrības veicināšanas sastāvdaļām. Atbalstot Laikmetīgās mākslas muzeja projektu, mēs vēlamies pilnveidot to vidi, kurā būs jādzīvo mums, mūsu bērniem un arī vēl nākamajām paaudzēm. ”

Banka jau vairākus gadus ir atbalstījusi Latvijas Nacionālās operas bērnu iestudējumus - operu “Noasa Šķirsts”, baletu “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”, operu “Amāls un nakts viesi”, festivālu “Homo Novus”, kā arī citus projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!