Foto: Cristian Newman / cc

Aizkraukles novada iedzīvotājiem viņu nozīmīgajās dzīves jubilejās tiks izmaksāti pabalsti, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Aizkraukles novada dome martā apstiprinājusi saistošos noteikumus, ar kuriem noteiktas personas, kurām ir tiesības saņemt vienreizēju pabalstu nozīmīgā dzīves jubilejā, kā arī pabalsta apmērs, piešķiršanas un izmaksas kārtība.

Paredzēts, ka pabalsts tiks piešķirt personām, kuras ir deklarējušas savu dzīvesvietu Aizkraukles novada administratīvajā teritorijā vismaz pēdējos piecus gadus un kuras ir sasniegušas šajos noteikumos norādīto vecumu.

Pabalstu 40 eiro apmērā piešķirs cilvēka 80 gadu jubilejā, pabalstu 50 eiro apmērā piešķirs 90 gadu jubilejā, savukārt pabalstu 100 eiro apmērā saņems persona 100 gadu jubilejā un katrā nākamajā dzimšanas dienā.

Pabalsta saņemšanai personai vai tās pilnvarotajam pārstāvim Sociālajā dienestā vai Aizkraukles novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros jāiesniedz iesniegums trīs mēnešu laikā no šajos noteikumos norādītā vecuma sasniegšanas brīža. Pabalsts tiks piešķirts bez personas materiālās situācijas izvērtēšanas.

Saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi sniegt finansiālu palīdzību Aizkraukles novada iedzīvotājiem nozīmīgā dzīves jubilejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!