Foto: F64

Šorīt agri no rīta Aizkraukles pagastā aizdedzies šķeldas glabāšanas bunkurs un ugunsgrēka ierobežošana vēl turpinās, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Notikuma vietā tika konstatēts, ka ražošanas objektā cilindrveida dzelzsbetonā bunkurā gruzdēja skaidas aptuveni 1000 kubikmetru platībā. Dzēšanas darbos iesaistījās 14 ugunsdzēsēji, izmantojot četras autocisternas un auto kāpnes, kā arī darbos tika iesaistīta uzņēmuma traktortehnika.

Ap plkst.14 ugunsgrēka izplatīšanās tika ierobežota, taču darbs notikuma vietā vēl turpinās un notiek skaidu izkraušana no bunkura, lai pārliecinātos, ka degšana neturpināsies.

Vakar ap plkst.15.30 tika saņemts izsaukums Lielvārdē, kur dega divstāvu mājas pagrabā izbūvēta pirts. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki. Negadījumā cieta viens cilvēks. Divu stundu laikā ugunsgrēks likvidēts.

Vakar 12 gadījumos glābēji novākuši no ceļu braucamajām daļām vēja nolauztus kokus. Savukārt meža prospektā Dobelē no piestāvu mājas sienas tika demontētas vēja atrautas fasādes plāksnes un norobežota teritorija.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 69 izsaukumus: 16 - uz ugunsgrēkiem, 45 - uz glābšanas darbiem, bet astoņi zvani novērtēti kā maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!