Foto: AFP/Scanpix

Civilās aviācijas aģentūra nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu, portālu "Delfi" informēja lidsabiedrībā "airBaltic", kura nu organizēs divus speciālos lidojumus, lai no kūrortpilsētas atvestu mājās tur esošos Latvijas tūristus.

Jauni tūristi uz Ēģipti netiks nogādāti.

Plānotā pasažieru ierašanās no Šarm eš Šeihas Rīgā ir sestdien, 7. novembrī ap plkst. 17. Patlaban Ēģiptes kūrortos ir 460 tūristi no Latvijas - Šarm eš Šeihā atrodas 270, bet Hurgadā - 190 tūristi.

"Delfi" jau ziņoja, ka "airBaltic" drošības apsvērumu dēļ atcēlusi lidojumus no Rīgas uz Šarm eš Šeihu līdz šī aizlieguma atcelšanai. "Lidsabiedrības prioritāte ir drošība un mēs rūpīgi sekojam līdzi un izvērtējam situāciju, lai nepieciešamības gadījumā ieviestu papildu drošības pasākumus," uzsver lidsabiedrības pārstāvis Jānis Vanags.

"airBaltic" aicina pasažierus sazināties ar savām ceļojumu aģentūrām, tūroperatoru "Tez Tour" un vadīties pēc informācijas "airBaltic" mājaslapā, sociālajos tīklos un zvanu centrā.

Kā ziņots, sestdien 23 minūtes pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki. Lai gan aviokatastrofas iemesli vēl nav skaidri, netiek izslēgts terorakts.

Līdzīgi kā citu valstu aviokompānijas "airBaltic" ceturtdien atcēla lidojumus uz Ēģipti. Vanags iepriekš norādīja, ka no atbildīgajām iestādēm ir saņemtas rekomendācijas neveikt lidojumus uz Ēģipti. Līdz ar to lidojumi uz Ēģipti, Šarm eš Šeihu nevarēs notikt "līdz brīdim, kad šis aizliegums tiks atcelts".

Pasažieriem ir jāvēršas pie kompānijām, kurās tie ir iegādājušies lidmašīnas biļetes un jāseko līdzi informācijai aviokompānijas mājaslapā, norādīja lidsabiedrības pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!