Foto: PantherMedia/Scanpix

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) šonedēļ aizliedzis Latvijas Universitātei (LU) slēgt 14, 99 miljonus latu vērto līgumu ar SIA "Abora" par Akadēmiskā centra celtniecību Torņkalnā, liecina IUB interneta mājas lapā pieejamais lēmums.

Lēmums aizliegt slēgt līgumu pieņemts, izskatot sūdzības, ko IUB jūnija bija iesniegušas SIA "Skonto Būve", SIA "Merks" un pilnsabiedrības "LNK Industries Group". Sabiedrības pārmeta "Aborai" tādu rīcību, kas neatbilst konkursa nolikuma prasībām, bet iepirkuma komisijai - vienlīdzīgas attieksmes pārkāpšanu pret visiem pretendentiem.

Tāpat komisijai tika pārmesta patvaļīga nosacījumu mainīšana un konkurentu piedāvājuma pārlieku augsta novērtēšana. Savukārt "Merks" iebilda pret to, ka nepamatoti izslēgts no tālākas dalības konkursā.

IUB aizliedza slēgt līgumu un uzdeva LU novērst pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot konkursā iesniegtos piedāvājumus.

Torņakalna rajonā LU plāno izveidot modernu Akadēmisko centru ar vairākām ēkām, kas radītu ērtu, funkcionālu, ekonomisku un uz ilgtspējīgu attīstību orientētu mācību, darba un sadzīves vidi, kura kļūtu par mūsdienīgu zināšanu un jauno tehnoloģiju izpētes un apguves vietu ķīmijas, bioloģijas, medicīnas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu studijām un zinātniskajam darbam.

Pēc IUB datiem, konkursā savus piedāvājumus bija iesnieguši četri pretendenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!