Rīgas dome piektdien neatļāva nacionālboļševikiem rīkot piketu pie Rīgas apgabaltiesas terorismā apsūdzēto nacionālboļševiku aizstāvībai dienā, kad viņiem paredzēta tiesa - 10.aprīlī.
Drošības policija (DP) sniegusi atzinumu, ka to organizē bīstamas personas un tā laikā iespējami sabiedriskās kārtības pārkāpumi.

Domes paziņojumā presei paskaidrots, ka DP atzinusi - piketa pieteikumu iesnieguši Olga Morozova un Beness Aijo, kuri ir aktīvi Latvijā nereģistrētās nacionālboļševiku organizācijas dalībnieki, kas jau iepriekš sodīti par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbiniekiem un huligānismu.

DP uzskata, ka, ņemot vērā pasākuma organizatoru personības, tas esot nevēlams, jo tā laikā iespējami sabiedriskās kārtības pārkāpumi.

Dome arī norāda, ka piketa rīkošana "tiešā Rīgas apgabaltiesas tuvumā", kā norādīts pasākuma pieteikumā, ir pretrunā ar likumu, kas paredz, ka piketus nedrīkst rīkot tuvāk par 50 metriem no tiesu ēkām.

Organizācijas "Uzvara" vadītājs Vladimirs Lindermans, kas ir iesaistījies piketa organizēšanā, sarunā BNS sacīja, ka domes lēmums ir "pilnīgi pretlikumīgs" un ka nacionālboļševiku aizstāvji pašlaik lemjot, kā uz to reaģēt.

Lindermans arī uzsvēra, ka "kaut kādi pasākumi šajā dienā noteikti notiks", taču par tiem tikšot paziņots vēlāk.

BNS jau vēstīja, ka 10.aprīlī tiesa sāks krimināllietas izskatīšanu pret trim Krievijas nacionālboļševikiem par terorismu un nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Maksims Žurkins, Sergejs Solovejs un Dmitrijs Gofarovs Latvijā pērn 17.novembrī, piedraudot ar granātām, iebruka Pēterbaznīcas tornī, kur izkāra karogu ar savas organizācijas simboliku. Pēc neilga laika viņi tomēr padevās.

Krievija lūgusi viņus izdot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!