Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc SIA "Anitra" sūdzības aizliedzis Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) slēgt 124 196 latus vērtu līgumu par sporta spēļu zāles grīdas seguma piegādi un ieklāšanu "Vidzemes Olimpiskajā centrā" (VOC).
VOC no decembra sākuma ir atvērta ledus halle, bet universālajā hallē vēl turpinās būvniecība un to plānots atvērt nākamā gada sākumā.

"Anitra" ar sūdzību IUB vērsās, norādot, ka LOK nepamatoti atzinusi uzņēmuma piedāvājumu konkursā par nolikuma prasībām neatbilstošu.

"Anitra" norādīja, ka jau 11.oktobrī pārsūdzējusi šī konkursa rezultātus un 3.novembrī IUB aizliedza komitejai slēgt līgumu ar konkursā noteikto uzvarētāju, uzdodot novērst trūkumus un atkārtoti izvērtēt pretendentu piedāvājumus.

28.novembrī LOK iepirkuma komisija pēc piedāvājumu pārvērtēšanas atzinusi "Anitras" piedāvājumu par neatbilstošu konkursa nolikuma prasībai, proti, nav bijusi pievienota Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) sertifikāta kopija.

"Anitra" norādīja, ka LOK, lai noskaidrotu sev neskaidros jautājumus, vispirms vajadzēja vērsties pie sūdzības iesniedzēja. Turklāt FIBA 2005.gada 22.novembra vēstulē nav atsaukusi sertifikātu kā spēkā neesošu.

LOK pārstāvis sūdzību neatzina un paskaidroja, ka sarakste ar FIBA tika veikta tikai tādēļ, lai pārbaudītu sūdzības iesniedzēja pausto apgalvojumu atbilstību patiesībai. "Anitras" paustie argumenti bijuši pretrunā ar FIBA sniegto informāciju, un pasūtītājs uzskatīja, ka FIBA izteiktie apgalvojumi ir noteicošie.

Komiteja neapstrīdēja to, ka šobrīd piedāvātais segums ir FIBA sertificēts, tomēr pasūtītājam nav iemesla apšaubīt FIBA sniegto informāciju, kas apliecina to, ka "Anitras" piedāvātā grīdas seguma sistēma piedāvājuma iesniegšanas brīdī nav bijusi sertificēta.

IUB "Anitras" sūdzību atzina par pamatotu un aizliedza LOK slēgt iepirkuma līgumu un uzdeva izbeigt izsludināto iepirkuma procedūru bez rezultāta.

Šo lēmumu mēneša laikā iespējams pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

VOC iecerēts kā moderna sporta bāze - daudzfunkcionāla halle, kas plānota kā universāls objekts ar sporta, kultūras un izstāžu pasākumu rīkošanas iespējām, bet ikdienā to paredzēts izmantot sporta treniņu un veselības nostiprināšanas vajadzībām.

Konkurss par VOC projektēšanu un būvniecību uzvarēja SIA "Latvijas energoceltnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!