Valdības komiteja pirmdien atbalstīja grozījumus noteikumos, kas paredz aizliegt reklāmās veicināt "bezatbildīgu aizņemšanos".
Grozījumi noteikumos par patērētāja kreditēšanas līgumu paredz noteikt augstākas prasības patērētāju informēšanai, nosakot papildus prasības patērētājam sniedzamajai informācijai patēriņa kreditēšanas līgumu reklāmās, kā arī nosakot aizliegumu reklāmā veicināt bezatbildīgu aizņemšanos un pienākumu reklāmā ietvert brīdinājumu patērētājam par nepieciešamību atbildīgi aizņemties un izvērtēt spēju atmaksāt kredītu.



Noteikumu projekts arī precizē iekļautās definīcijas un patērētājam norādāmās informācijas apjomu līgumos tādiem patēriņa kredīta veidiem kā overdrafts, kredītkaršu kredīti, īstermiņa aizdevumi līdz 3 mēnešiem. Noteikumu projekts paredz noteikt atsevišķu regulējumu kreditēšanas līgumiem nekustamā īpašuma iegādei un līgumiem, kuru atmaksa nodrošināta ar nekustamā īpašuma hipotēku, precizējot šajos līgumos iekļaujamās informācijas apjomu.


Tāpat paredzēta kompensāciju mehānisma ieviešana kreditora administratīvo izdevumu kompensēšanai, kas tieši saistīti ar kredīta saistību pildīšanu pirms noteiktā termiņa pārkreditēšanās gadījumā.


Noteikumu projekts nosaka arī patērētāju informēšanas pienākumu par izmaiņām procentu likmēs kreditēšanas līguma darbības laikā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!