Foto: LETA

No 17. līdz 26. maijam Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (LNAA) kadeti piedalīsies kaujas izturības kursā, kura laikā topošie virsnieki veiks dažādus uzdevumus pastiprinātas slodzes, stresa un noguruma apstākļos, portālu "Delfi" informēja akadēmijā.

Tāpat akadēmijas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jurāne norādīja, ka kaujas izturības kursa laikā pa Rīgas, Ropažu, Ādažu, Saulkrastu, Jūrmalas, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Ogres un Lielvārdes novada administratīvajām teritorijām plānota karavīru pārvietošanās gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā pa koplietošanas ceļiem. Apmācību laikā netiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, viņa uzsvēra.

Akadēmija aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret LNAA aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Kā skaidroja Jurāne, kaujas izturības kursa mērķis ir trenēt un pārbaudīt kadetu psiholoģisko noturību, tā laikā tiek analizēts katra topošā virsnieka izturības slieksnis un profesionālā sagatavotība. Kursa sekmīga pabeigšana ir obligāts priekšnosacījums akadēmijas absolvēšanai.

Profesionālā bakalaura studiju programmās ir iekļauti specializēti kursi, kuru laikā kadets iegūst nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai būtu gatavs kļūt par virsnieku Nacionālajos bruņotajos spēkos.

LNAA ir vienīgā augstskola Latvijā, kas piedāvā iegūt augstāko militāro izglītību. Šī akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas bakalaura studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!