Partija "Jaunais laiks" (JL) aizsardzības ministra amatam otrdien, visticamāk, izvirzīs Saeimas deputāti un bijušo Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāri Lindu Mūrnieci, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.
Pati Mūrniece no komentāriem atteicās, jo līdz šim neviena kandidāta vārds publiski nav izskanējis. JL valdes sēde paredzēta otrdien piecos pēcpusdienā.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir uzsācis kriminālprocesu par JL līdera, nu jau bijušā aizsardzības ministra Einara Repšes finanšu darījumiem.

Par to pagājušo trešdien sabiedrību informēja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP). Saeima ceturtdien nolēma līdz 2006.gada 15.maijam pagarināt darbības laiku parlamentārās izmeklēšanas komisijai, kas pārbauda Repšes finansiālo darbību.

Savukārt Repše ceturtdienas vakarā paziņoja par atkāpšanos no aizsardzības ministra amata. Pēc JL valdes sēdes viņš pavēstīja, ka ne tikai atkāpjas no ministra amata, bet arī neatjaunos savu Saeimas deputāta mandātu.

JL līderis pārmet Kalvītim, ka notiek izrēķināšanās ar Tautas partijas politiskajiem konkurentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!