Foto: LETA

Otrdien, 20. oktobrī, Ministru kabinets apstiprināja Aizsardzības ministrijas ziņojumu, kas paredz Aizsardzības ministrijai piešķirt pilnvaras slēgt līgumus par Latvijā ražotas munīcijas piegādēm, portāls "Delfi" uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Ministrijas izplatītajā preses paziņojumā citēts aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), kurš norādījis, ka Covid-19 sniegtās mācības uzskatāmi demonstrē, ka nopietnas krīzes gadījumā Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem nepieciešamo materiāltehnisko līdzekļu piegādes no ārvalstīm būs ierobežotas vai pat neiespējamas.

Viņš arī atzīmējis, ka līdz ar to sadarbībā ar vietējo industriju Latvijai jau laicīgi jāsagatavojas jebkuram scenārijam. "Šī pieeja ir pragmatiska gan no bruņoto spēku nodrošinājuma viedokļa, gan nodrošina saimnieciski izdevīgākās valsts aizsardzības budžeta līdzekļu investīcijas vietējā ekonomikā," uzsvēris Pabriks.

Viņš arī sacījis, šāds pilnvarojums paver ceļu sadarbības paplašināšanai ar vietējo aizsardzības industriju un būtiski stiprina Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem stratēģiski svarīgu produktu piegādes drošību, sekmējot bruņoto spēku veikstpēju.

Gatavojot ziņojuma projektu, Aizsardzības ministrija ir izvērtējusi visu Latvijā sertificēto militāro ražotāju industriālās iespējas un pašreizējā piedāvājuma atbilstību Nacionālo bruņoto spēku kvalitātes prasībām.

Paredzēts, ka piegādes līgumi tiks slēgti pakāpeniski, katrā atsevišķā gadījumā pārliecinoties par piedāvājuma tehnisko un izmaksu atbilstību vispārējiem rādītājiem salīdzināmos starptautiskos vai nacionālos munīcijas iepirkumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!