Foto: LETA

Otrdien, 9. augustā, pēc smagas cīņas ar slimību aizsaulē devies bijušais Valsts policijas (VP) priekšnieks un Rīgas domes deputāts Ints Ķuzis, vēsta VP.

Ķuzis dzimis 1962. gada 4. maijā Tukumā, kur arī sāka savu karjeru policijā teju 40 gadu garumā, ieņemot vairākus augstus amatus un sniedzot būtisku ieguldījumu Valsts policijas attīstībā un Latvijas sabiedrības drošībā.

Aģentūra LETA vēsta, ka atvadīšanās no Ķuža notiks sestdien, 13. augustā, pulksten 12 Rīgas krematorijā.

VP norāda, ka Ķuzis dienesta gaitas uzsāka 1982. gadā kā Jelgavas rajona iekšlietu daļas milicis, un faktiski jau savas karjeras sākumā, 1996. gadā, kļuva par Tukuma rajona policijas daļas priekšnieku.

Savukārt no 1999. gada Ķuzis ieņēmis vairākus vadošus amatus Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldē, vadot gan Rīgas Kriminālpolicijas pārvaldi, gan pašu Rīgas policijas pārvaldi.

Laikā no 2011. gada līdz 2020. gadam viņš bija Valsts policijas priekšnieks, kļūstot par ilggadēju iestādes vadītāju.

Dienesta laikā Ķuzis saņēmis 37 apbalvojumus, tostarp 2011. gadā par nopelniem Latvijas labā saņēmis Viestura ordeni (1. šķira) un iecelts par Ordeņa lielkrusta komandieri. 2009. gadā piešķirta policijas ģenerāļa dienesta pakāpe.

Līdzjūtību par Ķuža nāvi sociālajos tīklos paudis premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV), Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (JV), kā arī citas amatpersonas.

2020. gadā Ķuzis tika apstiprināts par Kariņa padomnieku iekšējās drošības jautājumos. Šajā pašā gadā viņš kandidēja Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no JV saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!