No partijas "Jaunais laiks" (JL) ievēlētā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta negarās atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu, jo esot jūrmalnieku ievēlēta un pārstāv viņu intereses, piektdien preses konferencē sacīja Aizstrauta.
"Mani ir ievēlējuši jūrmalnieki, un es strādāju viņu interesēs," sacīja Aizstrauta, komentējot JL lēmumu izslēgt Jūrmalas deputātus no partijas.

Jau ziņots, ka šodien JL valde vienbalsīgi nolēma no partijas rindām izslēgt visus pārstāvjus Jūrmalas domē, jo viņi vakar balsoja par pretrunīgi vērtētajiem pilsētas attīstības plāna grozījumiem, pēc valdes sēdes paziņoja JL priekšsēdētājs Einars Repše.

JL valde pauda cerību, ka visi trīs no partijas rindām izslēgtie - Jūrmalas domes priekšsēdētāja un deputāti Zigurds Starks un Ģirts Trencis - noliks pašvaldības deputāta mandātus, kā solījuši.

JL arī lūgs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) pārbaudīt, vai Jūrmalas domes deputāti nav pārkāpuši likumu un rīkojušies savtīgās interesēs.

"Mūsu šaubas tikai pastiprinās, ka līdz šim šie trīs [JL deputāti] mūs uzskatīja par muļķiem un vazāja aiz deguna," sacīja Repše un aicināja meklēt deputātu saistību ar tiem zemes īpašniekiem, kuriem vakar pieņemtais domes lēmums dos milzīgu peļņu no zemes vērtības palielināšanas.

"Šeit ir iejaukta ļoti liela nauda. Rēķiniet paši - kādas ir zemju īpašnieku iespējas uz naudu, ja runa ir par 400 000 kvadrātmetru," teica JL līderis.

Repše skaidroja, ka partija gaida, ka visi trīs minētie deputāti noliks arī deputāta mandātus, kā viņi to rakstveidā solījuši. JL priekšsēdētājs uzsvēra, ka deputāti, atbalstot detālplānu, rīkojušies pretēji iedzīvotāju interesēm, lēmums pieņemts lielā slepenībā, turklāt Aizstrautas vainas dēļ ar to neesot bijis iespējams iepazīties JL biedriem.

"Mazākais, ka JL deputāti nav rīkojušies profesionāli, taču pastāv iespēja, ka arī ne visai godīgi. Ja šie trīs deputāti nenoliks savus mandātus, tad viņu grēku nasta tikai palielināsies," sacīja JL priekšsēdētājs.

Ja Aizstrauta, Starks un Trencis noliktu mandātus, viņu vietā no JL saraksta domē būtu jānāk Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūta pētniecei Dzintrai Hiršai, Bulduru slimnīcas valdes priekšsēdētājam Jurim Tračumam un ekonomikas zinātņu lektoram Guntim Grūbam, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Jau ziņots, ka Jūrmalas domes deputāti vakar ārkārtas sēdē nolēma ar nelieliem grozījumiem saglabāt 1.jūnijā pieņemto pilsētas attīstības plāna grozījumu redakciju, kas izraisīja sabiedrības un atsevišķu politisko partiju protestus. Lēmumprojekts sagatavots lielā steigā un slepenībā.

Vakar Jūrmalas dome nolēma arī likvidēt vicemēra un izpilddirektora vietnieka amatus, kurus ieņēma apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK biedri Aigars Tampe un Juris Griķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!