Foto: stock.xchng
Aizvadītajā diennaktī divi bērni saindējušies ar medikamentiem un pēdējā laikā šādi gadījumi kļuvuši biežāki, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Aizvadītajā diennaktī medikamentiem piekļuvusi un ar tiem saindējusies trīs gadus veca meitene Latgales reģionā un divus gadus vecs zēns Kurzemes reģionā. Dienu iepriekš mediķiem ir bijuši vēl trīs izsaukumi, kas saistīti ar bērnu piekļūšanu medikamentiem un saindēšanos, informēja Vītola.

"Tāpēc pieaugušajiem vēlētos atgādināt, ka medikamenti jāglabā neaizsniedzamās vietās, augstākajos plauktos un slēdzamos traukos, lai bērni tiem nevarētu iekļūt," sacīja Vītola.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1279 izsaukumiem, no tiem 181 bijis saistīts ar dažāda rakstura traumām.

Bijušas vairākas ielu traumas, kad gājējus aizķērušas garāmbraucošās automašīnas. Rīgā 37 gadus vecu sievieti tumšajā diennakts laikā aizķērusi automašīna un sieviete ar ķermeņa sasitumiem nogādāta slimnīcā. Arī Zemgales reģionā 67 gadus vecu sievieti uz gājēju pārejas aizķērusi garāmbraucoša automašīna un sieviete ar ķermeņa sasitumiem nogādāta slimnīcā.

Latgales reģionā 60 gadus vecs vīrietis pēc sadursmes ar automašīnu no gūtajām traumām miris.

Zemgales reģionā četrus mēnešus vecs zīdainis nokritis no dīvāna un ar galvas traumām nogādāts slimnīcā. Tāpat Zemgales reģionā 14 gadus vecs zēns, zāģējot malku, iezāģējis sev celī un nogādāts slimnīcā.

Vidzemes reģionā sieviete alkohola reibumā mājās savainojusies ar stikliem - gūtas plaukstu un apakšdelmu traumas ar cīpslu savainojumiem. Sieviete ir nogādāta mikroķirurģijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!